The Games Are Over...
Door: Runneeee
Blijf op de hoogte en volg Annemiek & Runneeee
23 Augustus 2008 | China, Beijing
Een aantal hoogtepunten verder is het dan nu toch tijd geworden weer afscheid te gaan nemen van Beijing. Ik ben er nog niet aan toegekomen om iets over het land China en de stad Beijing te schrijven. De ontwikkelingen die we hebben waargenomen zijn namelijk erg interessant. Dit zal ik euh 'postuum' schrijven.
First things first: vanmiddag zijn we voor het eerst het Bird's Nest ingeweest. Het eeeeeeenorme National Stadium leek aan het begin van de voetbalfinale Nigeria - Argentinie nog niet eens voor de helft gevuld. Maar gedurende de eerste helft stroomde het toch geleidelijk vol waardoor uiteindelijk zo'n 95% van de plekken bezet waren (gokje). Dit levert het geroezemoes van zo'n 90.000 zieletjes op. Das wel redelijk massaal kan ik je vertellen ;-)
De finale was goed, de plaatsen daarentegen wat minder. Anyways, samen met Wang en z'n chica hebben er wel van genoten.
Ik moet zeggen dat het sportieve hoogtepunt toch ergens anders lag. Gisteren hebben we beide mannenvolleybal halve finales (indoor dus) gezien. Vooral de eerste heeft erg grote indruk gemaakt. Rusland verloor helaas (en eigenlijk onterecht) in een zinderende vijfsetter. Wat een topvolleybal!! Inspiratie genoeg ;-)
Italie - Brazilie was 's avonds een goed tweede hoogtepunt. Deze wedstrijd kende wat meer fouten en onze grote held Dante zette een flinke underperformance neer waardoor hij na 1,5 set het veld mocht ruimen. Uiteindelijk een vrij eenvoudige overwinning voor Brazil. Zeker terecht. Lekker heien die lui!
Nieuwe helden:
- De nummer 17 van Rusland
- Maarten van der Weijden
- De Poolsche volleybalvrouwen (om voorheen reeds genoemde reden;-))
- Femke van Heemskerk (vanwege de extreem soepele dansmoves:-))
De huldiging van de hockeydames was erg leuk om te zien. Ook zij gingen net als de waterpolosters op de handen door de zaal. Een van de dames flikkerde naar beneden, maar gelukkig stond ik daar om haar in m'n beide armen op te vangen. Dat scheelde weer een gebroken ruggetje;-)
Grootste nadeel van huldiging van hockeyteams: hockeyers. Wat een harry's zeg! Blegh. Het is wederom bevestigd dat vooroordelen niet voor niets bestaan. Hockeypubliek maakt voorgoed deel uit van mijn standaard parate vocabulair...
Nog meer goed nieuws: vliegticket terug is geregeld. Kloten China Southern heb je nix aan. Maar cheaptickets.com leverde goeie service. Helaas nu wel via Munchen, maar wel met Lufthansa. En ik stap lekker in Amsterdam uit, ipv Dusseldorf :-)
Verder nog iets te melden? Vanavond ga ik 'ns lekker op tijd m'n nest in. Ik ben redelijk gebroken. De powernap van daarstraks was zeker niet voldoende (moet een bekend fenomeen voor je zijn momenteel of niet Marko?;-))
Groeten en tot in NL!
23 Augustus 2008 - 15:46
H&F:
Slaap lekker en goeie reis terug naar het koele vaderland,tot bels. -
23 Augustus 2008 - 17:58
Marko:
Begrijp niet waar je het over hebt... ik ga gewoon braaf rond 10 uur naar bed en heel soms wordt ik wakker als Marit weer in bed stapt na ons kleine ventje een voeding gegeven te hebben... :-) -
23 Augustus 2008 - 18:13
Lara:
Goeie reis terug! Het waren weer mooie verhalen die je ons te vertellen had! ;) -
25 Augustus 2008 - 11:28
Mik:
Binnenkort maar eens afspreken! -
02 September 2008 - 10:27
H&F:
Hè,hè, eindelijk een beeld bij al die prachtige verhalen!
Mooi man! -
06 September 2008 - 13:42
Tymen:
Eindelijk weer eens tijd gehad om je altijd goede verhalen te lezen. Fantastisch! Groeten uit Quebec!