4 dagen touren door ruig landschap - Reisverslag uit Sucre, Bolivia van Annemiek & Runneeee - WaarBenJij.nu 4 dagen touren door ruig landschap - Reisverslag uit Sucre, Bolivia van Annemiek & Runneeee - WaarBenJij.nu

4 dagen touren door ruig landschap

Door: Runneeee

Blijf op de hoogte en volg Annemiek & Runneeee

13 Maart 2008 | Bolivia, Sucre

Hola Amigos,

Vanuit bruizend Uyuni een kort verslagje van de 4-daagse trip vanuit Tupiza. Zoals je aan de namen al kunt zien (?) speelt dit verhaal in Bolivia. In 4 dagen tijd hebben we een dikke 1000 km door de woestijn, vulkaan, bergen etc gecrossd, welke zich in de uiterst Zuid-Westelijke punt van Bolivia bevinden. Muy bien! De hoogste vulkaan is meer dan 6000m hoog! In de auto is het vet warm door de felle zon, maar zodra de wind vrijspel krijg verstijf je al snel. Ook verbrandingstechnisch gezien gaat het allemaal erg snel hiero. 10 min in de zon (met of zonder zonnebrand) staat garant voor een schitterend rood-paars teintje. Gelukkig ben ik enigszins ontzien door señor sol.

Anyways, vrijdag voegde Annemiek zich bij het gezelschap van 2 Engelsen die ik heb ontmoet in de bus van Salta naar Tupiza (ook nog een hele onderneming trouwens, want je moet bijvoorbeeld lopend de grens over en dan hopen dat er een bus is die je nog verder wil brengen...) Zondagochtend vertrok het convoy Landcruisers richting de bergen. Met 4 man, een chauffeur en een kok was de wagen vol, edoch rielekst. Echter, binnen het uur begon het al te regenen. Alle droge riviertjes werden opeens kolkende massa´s... en je raadt het al... daar moesten we doorheen met onze tank. Vet cool! Helaas kreeg Annemiek al vrij snel last van hoogteziekte. Na de 15e keer kotsen toch maar besloten elders te overnachten om te aclimatiseren. (elders is in dit geval een trukkerscafé). Volgende dag geen centje pijn en lekker doorgecrossd tot boven de 5000m.

Wat we allemaal gezien hebben ga ik niet beschrijven, maar zal ik middels de welbekende fotosectie presenteren. Helaas nu nog ff niet. Komt over een paar dagen wel. Maar echt hoor! Muy muy bien!!

Goed, geen spannende verhaaltjes dus ;-) Het programma voor vandaag is om 8h vnv op de bus naar La Paz (12h) en morgen een bus fixen naar Copacabana om ff lekker aan het meer te chillen. Daarna door naar Cuzco waar Peter zich gaat melden (wanneer ben je er Peter??)

Groetsies y hasta luego

Owjah, nog wel aardig om ff te melden: De spaanse cursus doet z´n werk. Ik kan gewoon leute verstaan en zelfs een beetje wat zinnetjes brabbelen soms. Superbien!! En dat na 2 weken lauw-warme les... bizár :-D

• 14 Maart 2008 - 07:29

Mirjam:

Ah, dat klinkt echt hartstikke mooi zeg! Vulkanen van 6000 meter, daar ligt zeker geen sneeuw op... Gezellig ook dat je niet in je eentje reist. En tja, na vier weken een Spaans gesprek kunnen volgen/doen, hoe heet dat, taalgevoel?

Nog lekker twee weekjes genieten!!!!!

• 14 Maart 2008 - 14:19

HenF:

Wat een landschap zal dat zijn!
    Nog veel plezier de laatste weken samen met Peter!