Home sweet home
Door: Runneeee & Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek & Runneeee
01 Februari 2010 | Nederland, Utrecht
Bij deze dan nog een laatste
afsluitert in de serie licht vermakelijke verhalen. We hopen dat we niet te lang van stof geweest zijn en niet te veel in detail zijn getreden - met name van belang in zaken betreffende hygieneaangelegenheden. En natuurlijk hopen we dat het duidelijk overgekomen is dat we weer genoten hebben van deze heerlijke 6,5 weken in het topcontinent.
Onze hoogtepunten:
1. Torres del Paine, vijf dagen hiken met stip op een!
2. De Navimag ferry van Puerto Montt naar Puerto Natales
3. Lomooooooooooooooo & Vinooooooooooooooo
Op kleine, edoch gepaste afstand volgen onze belevenissen in
- Vina del Mar & Ano Nuevo @ Valparaiso
- Back in Buenos Aires (helaas niet hoger op de lijst omdat het toch wel een beetje aan de warme kant was, en we er maar een week waren)
- Raften op de Rio Petrohue
- Wijntour in Mendoza
- Beklimmen van Vallacitos (alhoewel het beklimmen zelf nu niet echt helemaal de bomb diggy was, kunnen we het hoogtepunt wel als een waar hoogtepunt beschouwen!)
De conclusies die we over Chili kunnen trekken:
1) Super lekker eten, maar salades... bleghhhhh
2) Wat zijn de mensen toch vriendelijk... en ze hebben ook nog 's een mooi land! Lucky Bastards
3) "Berlusconi-like" Pinera heeft de verkiezingen gewonnen (51,2% vs 48,8% van de stemmen). Jammer voor het land...
Maar toch, Chili heeft er twee fans bij!
De conclusies over Argentina hoeven we natuurlijk niet meer met jullie te delen. "Lomo, lomo, say that I love you... lalalala". Blijft een toppertje! We zijn fan geworden van de bodegas Di Tomasso, Bianci (en dan bij voorkeur de cabernet-malbec uit 2004) en de cabernet reserva van Salentijn. :-)
Bij deze dank aan de trouwe lezers. Leuk om jullie reacties te lezen. Ik hoop dat we jullie ook enigszins vermaakt hebben.
De volgende reis is nog niet gepland, maar op het programma staat al wel vast de Street Parade in Zurich eind augustus. Ook hebben we alvast een mooi plan gemaakt voor een volgende reis, ergens in de toekomst: In een oude Toyota van zuid, naar noord rijden. Ushuaia, Tierra del Fuego, walvissen spotten en snorkelen met zeeleeuwen in Puerto Madryn, hiken bij El Chalten (Perito Moreno, Fitzroy etc), via Bariloche, Mendoza, Cordabo en Buenos Aires richting de Iguazu Falls, om op tijd in Rio of Salvador aan te komen voor het Carnival... What about that!?! :-)
Goed, je merkt het al... de eerste werkdag zit er alweer op. Back to reality.
Hasta luego!
Beso, Miekje & Runneeee
02 Februari 2010 - 14:40
H&F:
Tja dat was het dan weer, maar toch al weer volop nieuwe plannen voor de toekomst!! Prima voor mekaar dus.
En nu maar genieten van het lekkere klimaat(weer, eten en werk) in ons vaderlandje! -
03 Februari 2010 - 10:47
Edwin:
Hehe, goed verslaafd teruggekomen dus:) Nu weer aan de arbeit! Er is licht aan het einde van de werktunnel, MWOEHAHAHA!