Helende werking van de magische wateren in Baños - Reisverslag uit Baños, Ecuador van Annemiek & Runneeee - WaarBenJij.nu Helende werking van de magische wateren in Baños - Reisverslag uit Baños, Ecuador van Annemiek & Runneeee - WaarBenJij.nu

Helende werking van de magische wateren in Baños

Door: Runneeee & Annemiek

Blijf op de hoogte en volg Annemiek & Runneeee

05 Januari 2012 | Ecuador, Baños

Hola trouwe volgers!

Tijd voor een nieuw berichtje. Sinds 30 december zijn we in Baños, een middelgroot stadje in het twijfelgebied tussen vulkanen en jungle. Zoals de naam al doet vermoeden hebben we ons - naast een heerlijke full body massage gisteren - onder laten dompelen in de nodige stoom- en thermale baden. Resultaat: zwembroek bruin... en nee, niet omdat er weer ´een ongelukje´ is gebeurd. Het water dat hier uit de grond komt zit vol met mineralen (en met 42 graden is het best aangenaam!). Vooral veel zwavelmeuk. Nou, en dat resulteert in een bruine broek.

Anyways, we kwakkelen nog wel enigszins met de gezondheid. Na een goede herstelperiode ging het hier rond de 3e dag weer een beetje mis. Op de eerste dag een schitterende (en spotgoedkope) raft gemaakt op de Rio Pastaze. Voor het eerst in mijn rafting cariere ben ik overboord geslingerd. Twee keer zelfs. De eerste keer midden in een flinke categorie III+ stroomversnelling. Met z´n vieren zelfs (Annemiek bleef ook niet gespaard). Maar dat kwam met het nodige trek en drukwerk weer goed. De Tweede keer was vlak voor flinke stroomversnelling. En zie ik maar als revanche van de gids. Ik had hem nogal nat gemaakt de vorige keer. Miekje wist me te redden met de ´double paddle inhaak manouvre´, waardoor ik niet verder van de boot dreef en net op tijd weer aan boord was voor het op ons af stormende geweld.

Owjah, maar de gezondheid dus. Na een fors ontbijt (mucho fruit, yoghurt en muesli) op de mountainbike gestapt richting jungle town Puyo, 61 km verderop, 900m lager. Mooie downhill tour langs allemaal watervallen. Hoe langer de dag duurde hoe minder we ons gingen voelen. Uiteindelijk heb ik nog een uur getukt in een hangmat in een plaatselijk restaurant aan de rivier, maar het mocht niet baten. ´s avonds alles er weer uitgekwakt en vervolgens 3 dagen verstopt. De kurk is er net pas weer uit. Bij Miekje juist het omgekeerde verhaal. Haar spijsvertering liet zich inspireren door de kletterende watervallen...

Nu alles weer onder controle. Vandaag een schitterende hike gemaakt over de tenen van de Tungurahua. De meest actieve vulkaan van Ecuador. (Begin december is de boel hier nog ontruimd) Wijdse vergezichten met in de verte Volcan Chimborazo (*/- 6300 meter) en in de directe nabijheid dreigende wolken stoom uit de ontzagwekkende puist die zijn schaduw direct over Baños werpt...

De activiteit van Tungurahua is te volgen op http://www.igepn.edu.ec/index.php/recursos/noticias/item/563-disminución-de-la-actividad-del-volcán-tungurahua.html#

Onze activiteit verplaatst zich morgen naar de jungle. Om half acht vertrekt onze bus naar Tena, waar we opgepikt worden en met een kano richting een lodge ergens in ver weg in de jungle worden weggestopt. Hopelijk overleven we dat ook weer! Het zijn maar 4 dagen, moet lukken ;)

Hasta luego!

• 06 Januari 2012 - 07:28

Gemma:

Het leven van reizigers valt ook niet altijd mee! Maar wel beter dan donker, storm en regenachtig weer hier natuurlijk! Geniet ervan daar en tot over een paar weken!

• 06 Januari 2012 - 08:05

Petra:

Gelukkig kunnen jullie nog goed genieten tussen alle ongemakken door ;) En Rene: nog bedankt voor je mailtje gisteren! Kort, maar krachtig ;)
    Groetjes, Petra

• 06 Januari 2012 - 10:28

H&F:

Tis me wel een vakantie van "ups en downs"!
    Groetjes en goed weer gewenst in de jungle!